Wednesday, July 11, 2012

KEK BATIK BISKUT MARRIE


RESIPI NI AKU CILOK KAT BLOG SAPA TAH..AKU NAMPAK CAM BEST JER AKU AMBIK LA WAT KOLEKSI ^__^

KEK BATIK BISKUT MARIE
Sumber: CMG


BAHAN-BAHANNYA :

250 gram biskut marie, dipatah 4
125 gram mentega
2 biji telur gred A (dipukul sedikit)
3/4 cawan susu pekat manis
1/2 cawan MILO
1 1/2 camca besar penuh serbuk koko
1/4 cawan air
3/4 camca teh esen vanilla

CARANYA:
  • Satukan semua bahan2 diatas kecuali biskut marie dan mentega, dalam satu bekas, kacau dengan whisk hingga semua sebati, tuang dalam kuali, masukkan mentega dan pasang api pada kadar sederhana.
  • Kacau tanpa henti bancuhan tadi hingga pekat. Masukkan biskut marie, gaul rata2 sehingga kesemua bahagian biskut tersalut dengan bancuhan. Matikan api.
  • Tuang dalam tin berukuran 4 inci x 8 inci yang telah dialas dengan plastik cling, tekan adunan tadi padat2, bungkus dengan plastik cling dan biar hingga hilang wap panas. Simpan dalam peti sejuk 1 jam atau hingga boleh dipotong. Hidangkan.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.